Pârtia Havas Bucsin

Unde se află Pârtia de schi “Havas Bucsin”?

Din direcţia Gheorgheni spre Praid, la 30 de km de Gheorgheni,la 1,5 km de vârful Bucsin.

Din direcţia Praid spre Gheorgheni la 19 km de Praid. Distanţa de la şosea până la teleshi este de 150 m!

Pentru cine recomandăm?

Aşteptăm cu drag pe toţi cei care schiază de plăcere (ca hobby), familii, grupuri sau care nu sunt schiori de performanţă.

Există posibilatea să folosiţi pârtia cu 1200 m lungime si pârtia cu 400 m lungime, pârtiile nu sunt prea abrupte, sunt perfecte pentru schieri plăcute.

Avem posibilitate de închiriere echipament pentru schi şi snowboard iar pentru începători oferim şi instructori experimentaţi.

Ce vă putem oferi?

În primul rând un peisaj superb şi relaxare!

Pe pârtie funcţionează un teleschi modern,vă putem oferi echipamente de închiriat. Bufet cu ceai cald,vin fiert şi surprize.

Vă aşteptăm cu drag!

Caracteristicile părtiei

  • Pârtia are o lungime de 1149 metri, şi este pozitionat vestic, cu o înclinare de 14%.
  • Punctul cel maj jos se află la 1200 metri, iar punctul cel mai înalt a pistei se află la 1360 metri..
  • Elevatorul este tipul Teleschi Nascivera CK80, cu viteza de 2,5 m/s, şi o capacitate de 720 persoane per oră.
  • Avem la dispoziţie un generator electric şi un ratrac, astfel asigurând condiţii ideale pentru schi..
  • Construirea pârtiei a durat de la august 2006 până la ianuarie, 2007.
  • Dificultatea pistei este mediu, astfel fiind ideal in acelaşi timp pentru începători la fel ca şi pentru profesionişti.
  • Pe pârtia se află o cabană, în care puteţi găsi şi un bufet..

 

10 reguli pentru schiori, Prevenirea accidentelor 

"FIS 10" (FIS = Federatia Internationala de Schi) este forul care reglementeaza schiul ca sport de performanta si agremente. Fiind un sport cu un risc mare de accidente, practicarea lui pe pârtii a fost reglementată printr-un cod de conduită. Respectarea acestui cod este in primul rând o masură de siguranţă proprie pe pârtiile de schi si nu in ultimul rând o dovadă de respect faţă de ceilalţi. În clipa procurării unor skipass-uri, avem obligaţia si interesul să cunoaştem şi să respectăm aceste legi.

 

1. Să luăm in consideraţie si ceilalţi schiori! Schiorii trebuie să se comporte pe pârtii în aşa fel încât să nu pună in pericol pe alţii, sau să nu rănească pe ceilalţi. Acest aspect este valabil şi pentru echipamentul potrivit.

2. Să schiem cu viteze optime, controlate! Totdeauna să schiem conform nivelului de pregătire, al condiţiilor de teren (vizibilitatea!) şi să luăm in considerare şi nivelul de aglomeraţie al pârtiilor.

3. Alegerea liniei (traseului) de coborâre! Schiorul aflat in coborâre, trebuie să aleagă linia de coborâre în aşa fel încât să nu pună in pericol in nici un caz pe cel care alunecă in faţa lui (preferabil să nici nu sperie).

4. Depăaşirea şi ocolirea! Este permisă orice depaşire din stânga, dreapta, sus, sau jos, cu o singură condiţie: totdeauna să ramână spaţiu suficient pentru manevrele (chiar si cele neaşteptate) ale schiorului ocolit.

5. Obligaţiile privind pornirea şi intrarea pe pârtie! Schiorul, dacă efectuează astfel de manevre, trebuie să se convingă ca in urma acestei manevre nu pune in pericol pe alţii.

6. Oprirea! Oprirea este interzisă pe porţiuni înguste sau cu vizibilitate redusă a pârtiei. În cazul unei căderi suntem obligaţi să părăsim in timpul cel mai scurt zona respectivă.

7. Urcarea şi coborârea pe jos! Pentru urcare şi coborâre pe jos (fără schiuri) trebuie să folosim totdeauna marginea pârtiei.

8. Să fim atenţi la semne şi indicatoare! Toţi schiorii sunt obligaţi să respecte semnele şi indicatoarele de pe pârtii, inclusiv al personalului de îngrijire.

9. Acordarea de ajutor! În cazul unor accidente este obligatoriu să acordăm de ajutor. Neglijarea acestui aspect se pedepseşte prin lege.

10. Obligaţia de a ne identifica! Indiferent dacă am provocat un accident sau am fost martori, suntem obligaţi să ne identificăm în faţa organelor abilitate.

 

După cum ştim, necunoaşterea legii, nu ne scuteşte de răspunderi.